Doom 3 hovedbilde

Annonse


– Doom 3 blir «killer app» i 2003

Doom 3 hovedbilde– Doom 3 vil være den nye standarden som alle skjermkort vil måles opp mot, og drive upgrade-markedet på PC i 2003, forklarer en entusiastisk Eoin Leyden i Creative Labs.

Creative Labs er storleverandør på skjermkort, og har så og si dominert retail-markedet med sin 3DBlaster-serie. Nå prater de varmt om hvordan Doom 3 og Longhorn vil holde interessen for fete grafikkort på topp i årene som kommer.

3D for alle penga

– Doom 3 vil være ubrukelig uten minst et GeForce 3-kort med 128 MB minne, og når Longhorn kommer vil det være første gang Windows forlanger noe mer enn et standard VGA-kort for å i det hele tatt kunne fungere. Disse to faktorene vil bety enormt mye for skjermkortmarkedet, sier Leyden.

Longhorn, neste store kommende revisjon av Windows, vil nemlig basere seg fullstendig på 3D-grafikk. Det betyr for eksempel at alle vinduer vil bli behandlet som 3D vektor-objekter, uansett om du kjører et spill eller Office, og at mye av skjermbehandlingen vil blir direkte overtatt av grafikk-kortet.

(For å se hvorfor skjermkortprodusentene har begynt å gni seg i hendene i påvente av Doom 3, se vår sniktitt.)

Forvent mye heftig 3D-grafikk når Doom 3 kommer…en gang i 2003.

GeForce 5?

Creative bruker i dag Nvidia som leverandør av grafikkprosessorer, men i skrivende tidspunkt er det konkurrent Radeon som stiller med markedets raskeste skjermkort. Men før jul vil Nvidia avdekke sin nye NV30-brikke, og da er det duket for nye kamper om skjermkort-tronen.

– Vi vet ikke enda om det vil hete GeForce 5 eller om det blir snakk om et helt nytt produktnavn, men NV30 er heftige saker som i hvertfall vil legge Radeon 9700 i grus, lover Leyden.

– Vi regner med våre nye produkter basert på NV30 og NV31 vil ha full penetrasjon på massemarkedet neste år. Frem mot det er vi derimot ikke helt sikre på om vi vil lansere AGP8X-versjoner av GeForce 4-kortene våre eller ikke, legger han til.

Ingen GeForce-konkurrent fra 3DLabs

Mange er kanskje overrasket over å høre at Creative ikke vil bytte ut GeForce med noen ny super-brikke fra det nyinnkjøpte selskapet 3DLabs. Enkelte har for eksempel spekulert i at Creative vil ta den kommende P10-prosessoren i bruk i krigen mot Radeon og Matrox, men dengang ei.

– Vi fortsetter med Nvidia, og har nettopp gått inn en ny 12-måneders avtale. 3DLabs P10 vil forbli et workstation-produkt, og vi vil foreløpig ikke lansere 3DLabs-produkter på konsumentmarkedet, sier Leyden til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse