E-post

Annonse


31 milliarder mail pr. dag

E-postDette er vesentlig høyere enn det rivaliserende analysebyrået KPMG kom fram til i begynnelsen av juli år. I følge dem er det «bare» åtte millarder daglig, noe som vil øke til 24 millarder innen 2005.

Dobling på fire år

Den nye undersøkelsen, som er foretatt av analysebyrået IDC, spår i forhold til sitt tall for i dag en dobling i antallet e-brev som blir sendt via Internett og interne nettverk i de neste fire årene.

Hvor mye av dette som kommer til å være søplepost (spam), skal være usagt. I dag er rundt 30 prosent av mailtrafikken uønskede masseutsendelser..

Webmail blir større

De spår også at et økende antall av disse vil bli sendt via web-baserte e-postklienter. I dag er det mange som bruker Microsofts e-post/kalender/adresseprogram Outlook til jobbmail, mens de bruker webbasert mail a la Hotmail til privat korrespondanse.

På sikt vil arbeidsgiverne oppdage fordelene ved webbasert mail, både sikkerhetsmessig og driftsmessig, mener IDC.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse