Annonse


Service Pack 1 kan bli mareritt

Den store oppgraderingen som er XP SP1 gjør nok mye godt for PCen din. Ikke minst sørger pakken for at en hel haug med sikkerhetshull blir tettet, og tilbyr Windows-brukere et oppsop av de aller fleste XP-oppdateringer som har blitt sluppet det siste året.

Men for en ikke ubetydelig gruppe brukere, kan det synes som om SP1 svir mer enn det smaker.

Ifølge PCworld.com er det en viss mengde Windows-brukere som oppfatter oppgraderingen som problematisk. Den mest vanlige klagen er at PCen rett og slett blir utfattelig treg etter at Service Pack 1 er installert. Andre opplever at maskinen nekter å starte opp, eller blir veldig ustabil. I tillegg er det rapporter om programmer som ikke vil starte, programmer som kræsjer, maskiner som stadig rebooter, osv…

– Reparere….

Microsoft selv hevder at oppgraderingen til XP SP1 har gått langt mer smertefritt enn mange tidligere utgivelser, og at pakken tross alt fikser flere bugs enn den skaper.

Likevel velger en rekke brukere foreløpig å ligge lavt. Noen lever i håpet om at Microsoft slipper en ny versjon av SP1, skriver PCWorld.no. Service Pack 1 Second Edition, kanskje?

Det mest vanlige rådet man finner på nyhetsgrupper og forum er å benytte seg av Restore-funksjonen i Windows, slik at man kan gå tilbake til pre-SP1 status i tilfelle ting skjærer seg.

Livet uten SP1?

For de som absolutt ikke vil installere SP1, er det inntil videre mulig å holde systemet sitt noenlunde ved like uten den store oppdateringen.

Det mest oppsiktsvekkende sikkerhetshullet, som gjorde det mulige for ondsinnet kode å slette filer og mapper på harddisken din gjennom et hull i Windows’ hjelpesystem, kan for eksempel tettes ved hjelp av den uoffisielle patchen XPdite.

Microsoft understreker likevel at fremtidige Windows XP-oppdateringer vil kreve at man har SP1 installert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse