Hacking datainnbrudd ill.

Annonse


Hackere advarer politiet

Hacking datainnbrudd ill.Flere personer med som påberoper seg høy IT-kompetanse har i løpet av dagen henvendt seg til ITavisen.no og stilt store spørsmål ved denne avdramatiseringen. En av dem skriver:

– Skremmende

De kjører masse på Linux, noe som ikke i seg selv er noe problem. Men de kjører det på upatchede og foreldede systemer, og de har laget mye eget som blir proprietært og sært.

De har f.eks. en brukerdatabase på flere 1000 brukere liggende på en egen linux AD maskin.

Det er ganske skremmende for mannen i gata å vite at de brukerene som ligger på den serveren (politiet bruker – red. anm.), har brukernavn og passord som gjør at de kan gå rett inn i enorme registere med personopplysninger av en annen verden….

Andre mener at de nærmest ved et tastetrykk kan ta ned både strafferegisteret og andre viktige resursser.

Bare skryt?

Hva som er skryt og hva som er realiteter er ikke godt å si. Politiet vil selvsagt ikke gi nøyaktige opplysninger om sitt system og dets sårbarheter. Flere av innsenderne til ITavisen.no hevder at politiet flere ganger har vært i kontakt med hacker-miljøene for å få hjelp. Det skal de ha fått, men hackerne selv hevder at politiet er lite lærevillige.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse