Annonse


Etterforsker i ny jobb

Willassen er kjent som noe av en pionér når det gjelder etterforkning av datakrim både i Norge og internasjonalt.

Internajonalt anerkjent

I Økokrim deltok han i arbeidet med internasjonal standardisering innen sikring og analysering av databevis. Standarden IOCE (International Organization on Computer Evidence), ble utarbeidet tidligere i år, og er nå standard for politi over hele verden.

Han er også medforfatter av Interpols «Interpol Computercrime Manual», en bok som beskriver hvordan man går frem under etterforskning av datakriminalitet.

– Fornøyd

Da han sluttet i Økokrim i juni, startet Willasen sitt eget selskap. Han beskriver oppstarten som positiv, men valgte altså å takke ja til fast jobb i stedet.

– Vi er naturlig nok svært fornøyd med å ha ansatt Willassen. Han er utvilsomt en av landets aller dyktigste dataetterforskere. Med sin omfattende tekniske og operative kompetanse fra Økokrim, vil han tilføre Ibas en viktig dimensjon, sier dataetterforskningssjef Thorbjørn Ellefsen i Ibas.

Mer etterforskning

Kongsvinger-bedriften har i 20 år drevet med rekonstruksjon og sletting av data, og regnes blant de fremste i verden på disse områdene. Ansettelsen av Willasen innebærer at iBas i tillegg vil satse på privat etterforskning av datakriminalitet.

Ibas har den siste tiden bistått et økende antall klienter med å sikre og dokumentere elektroniske spor lagret i datamaskiner ved mistanke om utro tjenere, hacking eller annen form for datarelatert kriminalitet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse