Windows XP Logo

Annonse


XP-oppdatering neste mandag

Windows XP LogoService Pack 1 fikser opp i såkalte »bugs» og sikkerhetshull. Den inneholder også oppdateringer for støtte av USB 2.0, .Net Framework, nye og oppdaterte drivere.Service Pack 1 kommer også med en oppdatert versjon Windows Messenger, men de aller fleste endringene og oppdateringene i pakken vil være usynlige for brukeren.

Sjekker lisensen

De som måtte ha en piratkopi av Windows XP på pc’en sin kan risikere å få seg en overraskelse.

Ved bruk av Produkt Aktivering, som er integrert i operativsystemet, vil Service Pack 1 før den installeres sjekke opp i lisensnummeret til Windows XP. Dersom det viser seg å være et »stjålet» nummer vil installeringen avbrytes.

Vil stoppe »pirater»

Microsoft gjorde noe tilsvarende da Service Pack 2 kom til Office XP. Det er estimert at det er i bruk ca. 300 millioner piratkopier av Office XP . Ved å gjøre oppdateringer utilgjengelige for dem som ikke har lovlige lisenser håper de å få bukt med de millioner av piratkopier som er i omløp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse