Annonse


Kjempehull i Office og Explorer

Programmene som har alvorlige feil og mangler er Microsoft Office 2000, Office XP, Money 2002, Money 2003, Project 2002, og serverprogram som er beregnet for disse applikasjonene. Internet Explorer 5.01, 5.5 and 6.0 er rammet av lignende problematikk.

Alvorlige feil

Microsoft meldte torsdag om «kritiske» sikkerhetshull ved de delene av Offfice som bruker web-baserte tjenester, samt i nettleseren Intternet Explorer. Feilene gjør det mulig for en angriper å lese og forandre filer på brukernes maskiner. Dette inkluderer reformatering av harddisken og snoking i materiale som ligger på utklippstaavla.

– Verdens fremste leverandør av programvare sa at en angriper, som bruker epost eller en webside, kunne kjøre kommandoer på brukernes system for å forandre data, eller se på filer eller innehold på utskriftstavlen. En angriper ville også ha mulighet for å slette harddisken, melder nyhetsbyrået Reuters.

Rask fiks

De alvorlige hullene av Microsoft. De har allerede laget en «fiks» for å tette igjen sikkerhetshullet. Selskapet råder sine kunder til å installere oppdateringen med en gang.

Microsoft har en stund hatt gående en kampanje for å forbedre sikkerheten i deres programvare. I følge styreleder Bill Gates har dette kostet selskapet 100 millioner dollar i år, eller over 750 millioner norske kroner.

Sikkerhetsoppdateringene kan lastes ned fra Microsofts Technet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse