DAB Bilradio

Annonse


Trange tider for satellittradio

DAB BilradioBare kort tid etter at de to selskapene gikk på lufta med digitale radiosendinger til bilister sender selskapene ut en advarsel til sine investorer. Om det ikke kommer mer penger på bordet vil kassa om kort tid være tom.

Abonnentene svikter

Varselet har sendt aksjekursene ut i noe som minner om fritt fall. Bare i går ble verdien av Sirius Sattelite Radio redusert med 44 prosent. Problemet er at abonnentene uteblir. Sirius tar 13 dollar, eller om lag 100 kroner i måneden, for tilgang til 60 reklamefrie musikk-kanaler og 40 vanlige radiokanaler.

Det blir i meste laget for abonnentene som i tillegg må ut med rundt 2.000 kroner for en radio som kan ta inn disse stasjonene.

Sirius har investert svimlende 14,4 milliarder kroner på innkjøp av 3 satellitter og utbygging av et digitalt bakkenett med 92 basestasjoner.

Bedre for XM Satellite

Like ille ser det ikke ut for konkurrenten XM Satellite, som allerede har fått 136.000 abonnenter, 6.000 mer enn hva selskapet selv hadde kalkulert med. Men også her renner pengene ut, og Chance Patterson i XM Satellite sier at selskapet vil måtte stoppe all sin virksomhet i første kvartal neste år dersom man ikke klarer å reise mer kapital. Hvor mye som skal til vil han imidlertid ikke si noe om. Han regner imidlertid med at XM Satellite skal tjene penger fra 2005, melder AP.

Med reklame

XM Satellite tar 10 dollar (ca 76 kroner) i måneden for tilgang til 100 radiostasjoner. Prisen er noe lavere enn hos konkurrenten, men til gjengjeld må lytterne finne seg i å høre på reklame.

XM Satellite har investert 7,6 milliarder kroner i sitt nett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse