Annonse


Klipp plenen med PC-en

En gressklipper som styres via Internett skal allerede være klar. Dessuten skal innretningen om litt også kunne støvsuge, pusse vinduer, vaske gulv og re senger.

I alle hjem

Det er en mekatronikk-gruppe ved Massey Universitetet i Albany som nå har tatt det første skrittet på veien mot det som kan bli fremtidens mest nyttige husholdningsartikkel. Et lite skritt for en robot, et langt skritt for menneskeheten…

Om forskningssjef Glen Bright får rett i sine spådommer vil alle hjem (i alle fall i den industrialiserte del av verden) ha en slik innretning på plass innen 2020.

Innretningen har fått det noe utrivelige navnet »robotic cockroach» (robotkakerlakk).

Kakerlakkunger

– Kakerlakkenes bevegelser er godt utviklet av naturen, og vi har alt som skal til for å bygge en kakerlakk. Det er bare et spørsmål om systemintegrering, sier Bright.

Forskerne jobber fortsatt med robotkakerlakken, som er omtrent halvparten så stor som et menneske. De ser også på løsninger der mindre kakerlakker kan droppes fra moderkakerlakken for å gjøre mindre oppgaver.

Det kan høres ut som ren fantasi, men gruppen har allerede utviklet en bensinstasjonsrobot som sørger for automatisk opptanking av biler, skriver Ananova.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse