Annonse


Tror på en million i-mode-brukere neste år

I en melding fra KPN Mobile heter det at selskapet har passert en milepel med over 100,000 kunder på i-mode. 23.000 av disse i Nederland. 77.000 sammen med E-Plus i Tyskland.

Fornøyde kunder trekker

Men optimismen er sterkt tilstede. KPN Mobile melder at de forventer å ha en million kunder i 2003. Selskapet melder at de har kunder som er meget fornøyde med tjenestene.

I gjennomsnitt abonnerer hver i-mode-kunde på to innholdstjenester. De gruppene det er mest interesse for er «Nyheter og vær» og «Melodier og bilder». Epost brukes av 86 prosent av brukerne.

Uavhengige

Antall innholdsleverandører har vokst som ventet. Det er om lag 80 offisielle hjemmesider for i-mode i Nederland og 100 i Tyskland. Men antallet uoffisielle sider er langt høyere. KPN Mobile mener det er nesten 7.000 uavhengige sider både i Nederland og Tyskland.

I-mode startet opp i Europa i mars. I Japan startet tjenesten opp i februar 1999, og har vokst raskt. 11 august i år var det 34.2 millioner abonnenter. NTT DoCoMo mener forklaringen på suksessen er at i-mode er lett å bruke, benytter avansert teknologi, og har en modell for forholdet innholdsleverandører og teleoperatør som fungerer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse