E-post

Annonse


Ni av ti bruker jobbens e-post

E-postDette viser en undersøkelse fra nettrekrutteringstjenesten Monster. Bedriften har spurt 9637 europeere om deres e-postmoral.

Få har skrupler

Hele 88 prosent synes det er helt greit å sende en privat melding via bedriftens server når de er på jobben. Bare 12 prosent sier de aldri sender privat e-post fra jobben av frykt for represalier eller oppsigelse.

Spanjoler, tyskere og italienere frykter mest for konsekvensene av privat e-postbruk på jobben, mens skandinaver heller i motsatt retning.

– Informer de ansatte

– Bruk av e-post er blitt så vanlig at de fleste ikke tenker over om det er galt å bruke arbeidsgivers mailadresse når man sender private meldinger. Jeg vil råde bedrifter til å informere de ansatte om firmaets policy når det gjelder bruk av privat e-post i arbeidstiden, og gjerne la dette inngå som en del av ansettelsesavtalen, sier markedssjef Eva Bredesen i Monster.no.

Annonse


Ikke lov til å snoke

Bredesen påpeker at i følge Datatilsynet har ikke arbeidsgiver lov til å lese de ansattes private e-post med mindre det er inngått avtale om det. Hun sier at man kan unngå konflikter dersom e-postbruk blir avklart med de ansatte på et tidlig tidspunkt.

Privat konto

Noen døyver en eventuelt dårlig samvittighet ved å bruke Hotmail-konto eller en annen privat e-posttjenste også på jobben. Men også her kan man havne i konflikt dersom arbeidsgiveren er retthaversk. Man bruker tross alt arbeidsgiverens PC og båndbredde – uansett.

I Norge er det imidlertid få arbeidsgivere som så langt har gjort noe poeng av dette.

Annonse