overvåkingskamera

Annonse


Registrerer gjester på nettkafé

overvåkingskameraHvilken nettkafé det dreier seg om, vil ikke Datatilsynet ut med. Det er også uklart hvorfor Bredbåndsfabrikken, som jo ikke driver aktivt i Norge lenger, skulle ønske å registrere brukere.

Samsvar med Økokrim

Økokrim har lenge ønsket seg en lov som pålegger nettkaféer å registrere sine kunder, slik at politiet seinere kan finne tilbake til datakrimenelle.

Datatilsynet har motsatt seg en slik registreringsplikt.

Brevet

Her er uansett Datatilsynhets brev i sin helhet:

Annonse


Vi viser til telefonsamtale mellom Dem og vår Sverre Engelschiøn hvor det ble avtalt at Bredbåndsfabrikken skulle ta kontakt med Datatilsynet. Siden tilsynet ikke har mottatt en slik henvendelse, finner vi det nødvendig å ta kontakt for å få saken nærmere opplyst.

Det er kommet til Datatilsynets kunnskap at Bredbåndsfabrikken har pålagt en Internett-kafé å registrere alle kafeens Internettbrukere for så å rapportere dette videre til Bredbåndsfabrikken.

En slik ordning vil være en behandling av personopplysninger som reguleres av personopplysningsloven. Denne loven krever at en behandling av personopplysninger må ha rettslig grunnlag før den kan gjennomføres.

Datatilsynet ber om at Bredbåndsfabrikken redegjør for ordningen som er iverksatt, angir det rettslige grunnlaget for en slik registrerings- og rapporteringsordning og redegjør for hvordan personopplysningslovens øvrige regler er tenkt oppfylt.

Svaret må være Datatilsynet i hende så snart som mulig og senest innen 16. 08.02.

Med hilsen

Guro Slettemark (e f)
fung. avdelingsdirektør

Knut-Magnar Aanestad
seniorrådgiver

Annonse