Terror Nokia

Annonse


Mobiltelefon detonerte bombe

Terror NokiaDette skriver den israelske avisa Jerusalem Post.

I går ble en studentkantine i Jerusalem sprengt i fillebiter av en bombe. Sju mennesker ble drept, blant dem fire amerikanere og en franskmann. Til sammen 80 ble skadd i den enorme eksplosjonen. Mange av ofrene er utlendinger, de fleste av dem unge studenter ved Hebrew-universitetets sommerskole.

Vil unngå represalier

Den palestinske organisasjonen Hamas har tatt på seg ansvaret for aksjonen, som skal være en hevn for den israelske hærens angrep på Gaza sist uke, der en Hamas-leder og 14 sivile drept. Ni av dem var barn.

Hamas skal i følge Jerusalem Post selv ha uttalt at fjernstyringen er ledd i en ny strategi. Ikke for å spare liv – potensielle selvmordsbombere står nærmest i kø – men for å hindre israelerne i å angripe gjerningsmannen eller -kvinnens familie i etterkant.

Annonse


Dette har skjedd ved flere anledninger etter selvmordsangrep i Israel de siste månedene.

Kan ha ringt fra utlandet

Bomben var plassert i en veske på et bord i den overfylte kaféen. Ved hjelp av en GSM-mottaker i bagen ble bomben detonert med en oppringing fra et ukjent sted.

I prinsippet kan gjerningsmannen ha ringt fra andre siden av kloden. Israelsk politi leter nå etter personen som plasserte bomben på bordet. Vedkommende må nødvendigvis ha befunnet seg i nærheten da bomben gikk av.

Annonse