Hopp til navigasjon Hopp til innhold

8GB på frimerke

Verdens minste minnebrikker kommer fra japanske Olympus og Fuji. Kapasiteten skal opp på 8 GB, mens vekten er sparsommelige to gram.

Kortet vil bli introdusert på det amerikanske markedet i høst, sammen med kamera fra Olympus og Fuji. Trolig kommer både kamera og minnekort til Europa kort tid etterpå.
– Det er verdens hittil minste minnekort, og vil gjøre det lettere å konstruere kamera som er ennå mindre enn dagens, lover produktsjef for digitale forbrukerprodukter i Olympus John Knaur.

Bedre brukstid

Minnebrikken er beregnet for digitale kameraer. Standarden er utviklet i fellesskap og kalles xD-Picture. – Kortet er på størrelsen med en penny, heter det i pressemeldingen.

God kommunikasjon

Navnet xD-Picture Card er inspirert av eXtreme Digital, heter det i en melding fra de to selskapene. I meldingen heter det også at kortet er designet for å gi mindre strømforbruk, og dermed gi kameraene lengre brukstid. Overføringshastigheten er relativt god. Ett 64MB kort leser inn data med en hastighet på 3MB i sekundet og har en lesehastighet på 5MB i sekunder.

For de fleste kamera

Når kortet kommer på markedet så vil det være tilgjengelige adapter for Compact Flash og PCMCIA. Prisnivået skal ligge på samme nivå som SmartMedia. I høst vil kort med størrelse fra 16 til 128 MB være tilgjengelige. I desember kommer kort med en kapasitet på 256 MB, mens de virkelige «tunge» kortene – med kapasiteter fra 512 MB til 8GB er varslet til neste år.