Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft sletter Hotmail

Fortvilte Hotmail-brukere bryter nå sammen i gråt etter at Microsoft slettet mailen deres. Etter 30 dager er den vekk, om man ikke betaler.

Gratismailens tid svinner hen. Microsoft har begynt å slette den lagrete e-posten til sine Hotmail-brukere, og Apple stanser nå helt med å tilby gratis mail.

Hotmail er fremdeles gratis, men Microsoft har i det siste vært mindre tilgivende ovenfor brukere som overskrider sin 2 MB-grense for lagrete meldinger. Betaler man en årlig avgift, kan kapasiteten økes til 8 MB (dette er ikke innført i Norge enda, men det kommer).

Over og ut etter 30 dager

For å friste flere til å gå over til å betale for Hotmail-tjenesten, har Microsoft nå begynt å slette sendte meldinger som er mer enn 30 dager gamle.

– Jeg brøt bokstavelig talt sammen i tårer, sier kanadiske Lydia Zajc til nyhetstjenesten MSNBC, etter å ha fått en hel mappe full av reisebrev slettet fra Hotmail-kontoen hennes. Microsoft kan fortelle at det ikke er mulighet for å «gjenopplive» meldinger slettet på denne måten, og det eneste håpet for Zajc er nå at venner har tatt vare på mailene de har mottatt fra henne.

– Det går nok bra

Microsoft sier de har gitt brukerne beskjed i god tid om de nye slette-rutinene, og mener de med dette hjelper å forhindre at folk overfyller kontoene sine.

– Det tar kanskje litt tid å bli vant til dette, men forhåpentligvis vil sjokket bli for stort. Vi gjør dette for å hjelpe folk å holde styr på posten sin. Hvis mailen er 30 dager gammel, eller eldre, er det sannsynligvis trygt å slette den, sier produktsjef for Hotmail, Parul Shah til MSNBC.

Apple kutter gratis e-post

Samtidig som Microsoft strammer inn Hotmail-tjenesten, skuffer Apple-sjef Steve Jobs mange Mac-brukere ved å annonsere at e-post tjenesten som nå tilbys gjennom mac.com fra høsten av ikke lenger vil være gratis.