Hopp til navigasjon Hopp til innhold

RealPlayer blir universalspiller

RealPlayer kommer snart med Helix Universal Server, en standard som støtter alt fra Ogg Vorbis til Windows Media.

Ogg Vorbis fisk
Ogg Vorbis komprimerer bedre, gir bedre lydkvalitet og har en uvilsom hip-faktor som ligner den MP3 har nydt godt av i flere år nå.

Oppdatering

Det er derfor litt av et kupp for Real at de nå kan forkynne en plugin/codecs for så nær som allekjente fformater på sin spiller. Den nye universalstandarden vil legges inn i oppdateringen for RealPlayer så fort den er testet ut.

Real samarbeider med The Helix Community, en idealistisk organisasjon som har utviklet den nær universelle plattformen Helix Universal Server.

Etterlengtet Microsoft-støtte

Gjennom dette samarbeidet oppnår Real også støttte for Microsofts WMA-format i sine Real-spillere.

Real har lenge vært noe i bakleksa i forhold til Microsofts Media Player, som nå er det mest brukte avspillingsprogrammet for lyd og bilde på nettet. Microsfots eget format WMA er derimot lite utbredt. Microsoft er derfor trolig glad for at konkurrenten vil støtte deres format.

QuickTime også

De fleste bruker imidlertid Media Player til å spille av mer populære formater som MP3 og DivX. Apples QuickTime haler innpå, og har også forgynt OGG-støtte. RealPalyer har hittil begrenset seg til å spillee RealAdio.