Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lager prosessor av kyllingfjær

En dataprosessor utviklet fra kyllingfjær er utviklet av Delawares statsuniversitet, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Datamusen er kjent. Datakyllingen?
– Forskerne undersøkte muligheten som lå i kyllingfjær, for de er hule og sterke, og fordi de består for det meste av luft, som igjen kan lede elektrisitet, sier Richard Wool – lederen for Universitetet i Delawares program for å bruke fornybare ressurser innen elektronikk

Prosessoren ingen grønnsak

Blant ingrediensene i brikken er soyabønner og kyllingfjær.
I de første testene skal elektriske signaler ha beveget seg dobbelt så raskt om i konvensjonelle materialer. Det uventete resultatet førte til at testen ble gjennomført tre ganger til – med samme resultat.

Ingen glatt design

– Men det er mange problemer som gjenstår før det kan bli praktisk bruk av brikken, – blant annet variasjoner som skyldes at det brukes en organisk base, sier dr. Dennis Prather ved universitetets avdeling for datadesign.