Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Team Spacebar fortsatt i siget

Den store Counter-Strike turneringen i USA er godt i gang, og norske Team Spacebar har fremdeles mulighet for seier.

(Oppdatert onsdag 24.07: Team Spacebar er slått ut av turneringen, detaljer følger senere…)

Norske Team Spacebar er eneste deltagende norske lag, og blant favorittene i den store Pentium 4 Processor Summer Championship i Dallas, hvor det konkurreres om heder og ære, samt pengepremier på 700 000 kroner i nettverksspillet Counter-Strike.

(les mer om konkurransen HER).

Sist vi hørte fra gutta i Team Spacebar var stemningen god, selv om de nylig hadde tapt mot den svenske storfavoritten GameOnline. Men med to solide seire mot amerikanske No Equal og brasilianske Generation X i havn, har den helnorske klanen fremdeles muligheter for å komme i finalen, som spilles om kvelden (norsk tid) onsdag 24. juli.

Vi har mottatt flere oppdateringer fra Jørgen Lauvsnes, manager for Team Spacebar. Her er noen utdrag:

Mandag 22.07

I Dallas har gutta spilt sin første match, etter at mye forandringer har skjedd uten «omverdenens» viten. Seeding ble omgjort en smule, og nå er vi seedet #12 i stedet for #11. Selv om vi «datt ned» en plass, er denne seedingen uansett noe vi er mer fornøyd med, da det ser ut til at vi møter enklere motstand i forhold til hvilke scenarioer som blir spilt.

Første kamp ble dermed også spilt tidligere enn antatt, og dessverre uten mye oppmerksomhet fra norsk publikum, da ingen faktisk visste at kampen ble spilt før den var godt i gang.

Heldigvis var motstanden i den amerikanske klanen No Equal ikke stor, og etter å ha spilt bare 13 av 24 runder var det hele avgjort, 13-0 i favør Team Spacebar.

Tirsdag 23.07

I går spilte Team Spacebar 2 nye kamper i CPL Dallas. Først, ca 22:15 i går kveld, startet kampen mot det beste laget i Brasil, Generation X. Kampen ble jevnere enn mange hadde håpet

Første runde: 8-4
Andre runde: 5-5

Totalt 13-9 i favør Spacebar.

Beklageligvis for oss som har nattesøvnen kjær, ble det nok en kamp i går kveld, så sent som 03:15 startet den. Denne gangen var det ingen hvem som helstvi skulle møte, men de som er regnet som 3. best i verden, GameOnline! fra Gøteborg, Sverige. Det er det samme laget som har nordmannen Ola Moum med.

Første runde: 6-6
Andre runde: 2-7

Totalt 8-13 i favør GameOnline!

Siden det er dobbel eliminasjon, så har vi fremdeles muligheten til å nå langt, og for så vidt muligheten til å vinne alt sammen. Men likevel er det surt å gå på et tap mot et lag som vi ser på som vår »nemesis» etter at vi har hatt flere stor-oppgjør mot dem i stor arrangementer, med resultat som har tippet begge veier.

Nå som vi er i den «nedre stigen» så betyr det at vi må spille flere kamper for å avansere oppover i sluttspillet.

Første kamp blir 17:15 i kveld, mot EG, som er seedet #35. De har overasket stort med å komme så langt som de har, og det blir spennende å se hva de er gode for. Vinner vi den blir det kamp allerede 19:30.

Kan forøvrig nevne at mange av de antatt sterkeste lagene også har tapt sine første kamper, og er nede i nedre stige sammen med oss. Heldigvis ser det ikke ut som vi møter dem før i en evt finale. Både det antatt beste amerikanske laget, samt mTw fra Tyskland, som så langt i år har vunnet 3 store mesterskap i Europa, er blant disse.

Stikkord: spilltester