Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iPod større, billigere og bedre

Apple har lansert en ny 20 GB iPod, og satt ned prisen på hele serien – og fra august begynner de å selge den til Windows-brukere.

På MacWorld Expo denne uken lanserer Apple en ny versjon av sin iPod MP3-spiller, med 20 GB lagringskapasitet. Den nye modellen er klargjort for iTunes 3, som ble lansert samtidig, og støtter også Apples nye iSync programvare for unison synkronisering av kalender og kontakter mellom Mac, mobiltelefoner og iPod, såvel som den flunkende nye nettbaserte kalendersystemet iCal.

Disse nye funksjonene, såvel som et nytt trinnløs navigasjonshjul, er også del av den oppgraderte 10 GB-versjonen av iPod, mens den trauste 5GB-modellen forblir som den er i dag.

Den nye iPod har en pris på $499, og prisene på de øvrige modellene settes ned med $100 hver. Dette vil tilsvare et prisfall på i underkant av tusen kroner for både 10GB- og 5 GB-versjonene i forhold til dagens priser.

Windows-iPod kommer

Endelig kan Apple også annonsere at de skal offisielt selge iPod med full støtte for Windows. Apple-CEO Steve Jobs lover at de tre modellene som i dag selges for Mac vil bli tilgjengelig for PC-brukere i slutten av August, med samme pris som for Mac.

Windows-brukere må riktignok finne seg i å bruke MusicMatch for å overføre og administrere musikken, da iTunes fremdeles er eksklusivt for Mac.

(norske priser for iPod, se: store.apple.com)

iMac med Widescreen

Ellers uteble de store hardware-lanseringene fra Macworld, ser man bort fra nyheten om at iMac nå blir tilgjengelig med 17″ LCD-skjerm og GeForce 4 grafikk (pris: $1999) – det mest overraskende var kanskje at skjermen er i widescreen-format.

Dyrere

Forøvrig kunne Jobs vise frem Jaguar, neste versjon av Apple OS X, med nye funksjoner som «springloadede» mapper, spam-filter for epost, kraftig oppgraderte søkemuligheter og QuickTime 6.

Ellers var det et par dårlige nyheter for Mac-brukere: iTools vil ikke lenger være gratis, og blir omdøpt til «.mac»(!). Og oppgraderingen fra OS X til Jaguar vil være like dyrt som å kjøpe et helt nytt operativsystem – 129 dollar (ca. 900 norske kroner).