Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«Corona» kommer 4. september

Microsoft lanserer sitt nye multimediaformat med kodenavnet «Corona» 4. september. Barnet skal hete «Windows Media 9».

Windows Media Player
På en pressekonferanse i ettermiddag vil Microsoft komme med detaljer om sitt nye lyd- og bildeformat, som de håper vil kjøre over både MP3, MPEG-4 og andre audio- og videoformater på PC-en.

Lekkasjer

En god del har lekket ut allerede. Blant annet at formatet offisielt vil bli kalt Windows Media 9. Samt at det i overskuelig framtid bare vil fungere med Windows. Det vil ikke bli laget noen selvstendig programvare som kan lastes ned separat. Media 9 vil bli innebygget i de kommende versjonene av Windows og foreligge som en oppdatering for Windows XP.

Bedre lyd

Blant Media 9 sine fortrinn er høyere bitrate og samplingsfrekvens enn CD, nærmere bestemt 24 bit og 96 khz – mot CD-formatets 16 bit, 44 khz. Media 9 tilsvarer dermed ett av formatene som brukes av DVD-Audio, noe som skulle borge for topp lydkvalitet – også med streaming. Media 9 har støtte for inntil seks lydkanaler.

Bedre video

Microsoft lover også bedre video. Media 9 kan komprimere en DVD film fra 1:2 til 1:3 ganger i såkalt HD-kvalitet (720p). Det betyr 20 prosent større effektivitet sammenlignet med dagens Windows Media-versjon.

Det er bare en beta-versjon som lanseres 4. september. Det vil trolig gå en god stund før vi ser en ferdig versjon.