Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mer nett-terror

Ekstremistgrupper jobber mer på nettet nå enn før 11.september, mener Simon Wisenthal-senteret.

USA-terror4
«Digitalt hat 2002» er utgitt av the Simon Wiesenthal Center, som har navnet sitt etter den gamle nazijegeren. Senteret overvåker også Internettet på jakt etter rasisme og hatytringer.

Overvåker nettet

– Annonseringer for selvmordsbombere, forherligelse av vold, og »skyt-dem-ned»-spill har hatt en vekst på Internett siden angrepet 11 september, fortalte rabbi Abraham Cooper da senterets rapport ble gitt ut i mandag.

Senteret ser nærmere på 25.000 websider på nettet hver måned, i følge nyhetsbyrået Reuters. I fjor ble vel 2.600 av de sjekkete sidene funnet «problematiske». I år har tallet steget til vel 3.300 «problemsider» i måneden.

Spreng dem!

Blant de spillene som ble brukt som eksempler er Kaboom og KZ Manager.
I Kaboom er spilleren en selvmordsbomber på gata som jakter etter en folkmengde for å oppnå maksimalt med blodsutgydelse, i følge nettavisen Cnet.
KZ Manager, (KZ= forkortelse for konsentrasjonsleir) er et østeriksk spill der landets tyrkiske minoritet forfølges. Blant andre spill som ble nevnt som skrekkeksempel er skytespillet «Etnisk rensning».