Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dansk nei til dype linker

Den danske tjenesten Newsbooster blir stoppet i å linke direkte til nettavisenes artikler. – Internettet er bombet tilbake til stenalderen, sier en forbannet redaktør av tjenesten.

Link til BT
Han hevder dommeren ikke har forstått noe som helst. Den kan få meget stor betydning i EU.

Danske aviser så seg lei av at flere tjenester linket direkte til artikler på deres tjenester, og kopierte overskriftene automatisk. Fredag ble det nedlagt forbud mot at nettsiden Newsbooster kunne linke direkte til nyhetene, og ikke til nettavisenes forsider.

– Politisk dom!

– Jeg opplever det som et meget politisk dom, sa redaktør i Newsbooster Nicolai Lassen til nettavisen Børsen etter at dommen var falt. Vi har en dommer, som ikke har fattet noe som helst. Dansk internett er blitt bombet tilbake til steinalderen. Vi er blitt gjort totalt til latter.

– Danske nyheter er bare en liten del av våre tjenester, men kjennelsen vil få konsekvenser i hele EU, hvor den vil danne presedens, da den danske loven om opphavsrettigheter er bygget på et EU-direktiv, sier Lassen til nyhetsbyrået Ritzau.

Annonser

– Det hadde blitt vanskelig for de danske dagbladene å drive forretning, dersom retten hadde truffet en annen avgjørelse, sier en tilfreds adm. direktør Ebbe Dal i Danske Dagblades Forening.

Saken vil bli anket.