Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Andre gang for Intel

Intel håper at deres andre angrep på servermarkedet med prosessoren Itanium vil gå bedre.

Itanium
Intel har lenge vært dominerende på PC-markedet. Men det er et marked som er hardt presset på pris. Marginene når det gjelder servere er bedre, så Intel håper på at de skal bedre salget i denne delen av markedet.

Lønnsomt marked

Første generasjon Itanium var ingen suksess, den kom flere måneder forsinket, og det var heller ikke program som kunne dra nytte av prosessoren kapasitet. I følge nyhetsbyrået Reuters var også innkjøperne skeptiske til 64-bits prosessorer, i forhold til de etablerte 32-bits-utgavene.
Prosessoren Xeon er blitt bedre mottatt, og nå håper Intel på et gjennombrudd med Itanium 2.

Rask støtte

I følge analytikerne i International Data Corp., så er det Intelprosessorer på 89 prosent av alle servere, men de 11 prosent som gjenstår står for 40 prosent av omsetningen. Sun dominerer dette området, som Intel nå går etter.

Det er varslet at Fujitsu, Hewlett-Packard, IBM og Microsoft vil rulle ut system og programvare for Itanium 2 så tidlig som neste uke.