E ink papir skjer

Annonse


Verdens tynneste skjerm

E ink papir skjerE Ink heter selskapet som har som mål å lage display, som kan konkurrere med papir.
Selskapet presentert fredag to mindre display, som nær kan gjøre det. Skjermene er 0.3 mm tykke, mens vanlige små “active-matrix” skjermer oftest er omlag 2 mm, ofte trenger lys bakfra, og er omlag 4 mm tykke med glass.

Mobil og PDA

Skjermene er beregnet for mindre mobile enheter, som PDA-er og mobiltelefoner. De første prototypene er små, henholdsvis fire og omlag 7.5 centimeter i diagonal, tilsvarende en oppløsning på henholdsvis 11×80 pixel og 240×160 pixel.

At skjermene er mindre enn halvparten av tykkelsen av et kredittkort er ikke det mest banebrytende. I stedet for glass brukes det stålfolie, noe som gjør skjermene svært fleksible.

Nærmer seg papirets utseende

– Disse displayene er en ideell løsning, hevder Dr. Dan Button, som er visepresident i selskapet avdeling for produktutvikling. – De tilbyr et utseende som blekk-på-papir, men nærmer seg papirets brukesegenskaper med sin ultratynne struktur, og lave forbruk.

Inntil videre kommer skjermene kun i sort/ hvitt melder selskapet bak oppfinnelsen. Til gjengjeld kan de erstatte dagens småskjermer uten store tekniske problem. E Ink regner med at skjermene kommer på markedet omlag 2004 – 2005.

Annonse