Annonse


Japansk suksess ble tysk gjesp

To måneder etter introduksjonen i Tyskland må E-Plus motvillig innrømme at de ikke har klart å hente inn mer enn 29.400 kunder.

Mobilt internett

I.mode startet opp i februar 1999. Siden det har over 29 millioner japanere tatt i bruk tjenesten, som kan betegnes som en krysning av internett og WAP. Hemmeligheten bak suksessen har vært det store antallet tjenester som tilbys.

Nå kan E-Plus skryte av over 100 leverandører av innhold til sin I-modetjeneste. Blant annet det tyske postvesenet, oljeselskap og bilorganisasjonen ADAC, samt en rekke forretninger og chat-sentraler, melder danske Computerworld.

Rask vekst

– Målet var å fordoble antall utbydere av innhold innen årsskiftet, men vi når tallet tidligere. Mange av innholdsleverandørene har sett muligheten i I-Mode, heter det i en melding fra adm. direktør Uwe Bergheim i E-Plus.

Skepsis tross subsidierte telefoner

Det eneste som mangler nå er abonnenter. E-Plus har satt som mål å tegne to hundre tusen kunder innen nyttår. Selskapet har satt som krav at kundene må tegne seg for to år, for å få en sterkt subsidiert I-modetelefon. Til gjengjeld håper det tyske mobilselskapet at kundene vil bruke terminalen minst 25 prosent mer enn vanlige mobilkunder.

Annonse