Tivoli.no

Annonse


Tivoli.no får ikke be om fødselsnummer

Tivoli.noJustisdepartementet krever av nettstedet Tivoli.no at de verifiserer at samtlige spillere er over 18 år, bosatt i Norge, og at man ikke kan opprette flere konti for å omgå regelen om at man ikke får spille for mer enn kr 1500 pr. uke. Derfor kontrollerer Tivoli.no i dag fødselsnummeret hos sine registrerte kunder.

Datatilsynet sier nå de har vurdert saken etter flere henvendelser og klager fra publikum, og varsler vedtak om at Tivoli.no må slutte å be om fødselsnummeret. Hvis ikke dette blir imøtekommet innen tre uker, kan pålegg være aktuelt, melder Datatilsynet.

Ber om revudering

Et av Datatilsynets hovedargumenter for avgjørelsen er at fødselsnummeret ikke er et legitimasjonsnummer, og at kjennskap til fødselsnummer ikke er noen garanti for at personen er den han/hun påstår.

Tivoli.no drives av selskapet Norskepill.no AS, som eies av De 10 Humanitære AS (51 %) og Cee.tv AS (49 %).

Annonse


Administrerende direktør i Norskespill.no AS, Knut Lindh, kan fortelle at han allerede har sendt brev og bedt om en revurdering av saken.

– Datatilsynet har nok ikke tenkt godt nok gjennom dette. Bruk av fødselsnummer gir kanskje ikke hundre prosent sikkerhet, men er uansett den beste metoden, sier Lindh, og regner med at forbudsvedtaket neppe vil falle gjennom.

Aldri så galt at….

Norsk Tipping krever i dag fødselsnummer av sine registrerte nettspillere, og Telefonkatalogen.no er også blant nettstedene som har fått konsesjon av Datatilsynet for å be om dette.

Men selv om Tivoli.no kan risikere å ikke ha like gode verifiseringsmuligheter i forhold til sine brukere, er det ikke nødvendigvis en kommersiell ulempe å ikke måtte be brukerne om å røpe fødselsnummer.

– Det er klart at rent kommersielt sett, så vil det bare være positivt for oss om vi blir bedt om å ikke lenge be om fødselsnummer. Da vil jo mange potensielle kunder som ikke har ønsket å oppgi personnummeret sitt slippe til. Men da får vi jo et problem med å oppfylle kravene fra justisdepartementet, sier Lindh til ITavisen.no.

Annonse