Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Her er The Sims Online

E3 2002: Verdens mest populære livsstil-simulator blir nettspill. Det ligger an til søvnløse netter i de tusen hjem…

The Sims Online
The Sims er den største verdensomspennende spillsuksessen noensinne, og er blant de få dataspillene som har klart å i stor grad få aksept hos andre enn stereotypiske dataspillere.

Derfor er forventningene særlig store til lanseringen av nettversjonen av spillet, som blir nå er under betatesting.

– Det som er særlig spennende med The Sims Online er jo at dette blir det første online-spillet med virkelig retter seg mot de store massene, sier Aimar Niedzwiedzki i Electronic Arts Norge.

Neste år

Niedzwiedzki kan røpe at vi neppe kan forvente å se spillet på nett i Norge før tidlig 2003, men vi har tatt en sniktitt på spillet på den store spillmessen Electronic Entertainment Expo 2003 i Los Angeles.

Ideen bak The Sims Online er enkel: i bunn og grunn er det snakk om å ta det samme velkjente spillet så mange av har brukt så mange timer på fra før, og bytte ut alle datastyrte figurer – slik som naboer, venner, gartnere, og pizzabud – med andre spillere.

Hver spiller vil ha muligheten til å skape opp til tre forskjellige «simmer». Disse står du fritt til å spille om hverandre som du vil, men du kan bare være pålogget med en av dem av gangen.

(*Du trenger siste versjon av Windows Media Player for å spille av denne videosnutten. Har du ikke det, kan du hente oppgradere systemet ditt her. Har du fremdeles problemer, aksesser videoen (1.8 MB) direkte HER )

Den frie vilje

Hva du velger å gjøre med simmen(e) dine er helt opp til deg. Du kan for eksempel velge å bare bygge et vanlig hjem – enten på egenhånd, eller i samboerskap med andre spillere- uten videre forretningsmessige ambisjoner, og deretter finne deg en jobb hos andre spilleres etablissementer, eller du kan være litt mer foretaksom å starte opp en eller annen forretning, for eksempel en nattklubb.

Så lenge du er online, kan andre spillere komme å danse eller sosialisere i klubben din, noe de gjerne må betale Sim-penger for (hvis du er smart), som du i dette tilfellet for eksempel bruker til å kjøpe nytt inventar, eller leie flere DJ-er og bartendere.

Forretningen din, enten det er en bar eller en bokhandel, er bare åpen så lenge du er pålogget. Du kan inngå partnerskap med andre spillere (samboere), som hjelper deg å holde «åpent» lengre, og som også kan innebærer visse økonomiske fordeler.


Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Meningen med livet?

Man kan spille The Sims Online med en rekke forskjellige formål. Noen vil kanskje velge å sette alle kluter inn for å havne øverst på listen over de mest populære stedene i Sims-verdenen, andre vil bygge det mest praktfulle huset, noen går for mest mulig penger, mens andre igjen simpelthen bare ønsker å møte andre spillere, chatte…eller kanskje søke en aldri så liten romanse (kapeller for Sims-bryllup vil være tilgjengelig).

Det hele ser ut til å kunne bli en svært så fornøyelig online-opplevelse, hvis brede markedsappell kan bety ikke så rent lite for utviklingen og adapsjonen av nettspill i årene som kommer.

Stikkord: spilltester