Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slutt for Jornada

Etter fusjonen med Compaq vil ikke HP lenger produsere sin Pocket PC-serie Jornada. Det bekrefter HP Norge.

Jornada 560
I følge Tore A. Särelind, category manager for HPs forbrukerprodukter i Norge, vil Jornada-serien gradvis avikles til fordel for iPaq.

928 kommer

– Den nye GSM-modellen 928 vil komme på markedet, og 500-serien vil bli beholdt en stund til. Men på sikt vil det bare være ett PDA-merke – iPaq, sier Särelind.

Det blir likevel snakk om en annen type iPaq enn det vi har sett hittil. I følge Särelind vil den nye iPaq-seriein låne mye av designet fra den slankere, mer elegant Jornada-en.

Etter alt å dømme vil «jakke»-systemet bli beholdt.

Naturlig fordeling

Fusjonen er nå et faktum, og det nye selskapet har forkynt hvilke merkevarer som vil bli beholdt og hvilke som legges ned. HP vil beholde sin Pavillion PC-serie, som vil selges parallelt med Compaqs merkevarer på PC- og serverfronten. Skrivere, stillbildekameraer, skannere og DVD/CD-brennere vil bære navnet HP.

– Compaq har ikke slike produkter fra før, og HP er en godt etablert merkevare på disse områdene. Derfor gir i grunnen oppdelingen seg selv, sier Särelind.

Snik-lansering

HP snik-lanserte i går noen av de produktene som kommer framover. Blant de viktigste nyhetene er designskriveren Photosmart 5550, som vil koste 1600 kroner. Storebror 7350 har brønner for hele fire kortformater: Sonys Memory Stick, Compact Flash, SD og SmartMedia. Skriveren kan skrive ut direkte fra kortene, og man trenger ikke gå veien om en PC.

Slideshow på VCD

HPs nye serie av stillbildekameraer ville selskapet ikke røpe noe særlig om. Vi fikk se et bilde av noe som lignet mistenkelig på et proffkamera. I følge HP har man her innledet et samarbeid med en kjent fotoprodusent på linsefronten. Muligens er det Pentax, som selskapet allerede har et samarbeid med på de mindre modellene.

Med de nye kameraene følger programvare som automatisk brenner et fotoablum i VCD-format fra minnekortet, komplett med tekst, bakgrunnsmusikk og slideshow. Platene kan spilles i alle DVD-spillere.