Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dyrere ADSL for flittige surfere

Telenor vil innføre både fast- og volumbasert prising. Det betyr at ADSL blir dyrere for ivrige nedlastere.

Telenor ADSL
ADSL blir dyrere for storbrukerne, mens ferske, småbrukere vil få et billigere tilbud, erklærer Telenor.

Tormod Hermansen annonserte ved siste kvartalspresentasjon at Telenor vil endre prisplanen på sitt ADSL-tilbud, noe som vekket sterke protester hos brukerne.

Nå utdyper konserndirektør Stig Eide Sivertsen Hermansens uttalelser. Sivertsen understreker at Telenor nå vil gi valgfrihet mellom fastprisprodukter og produkter med pris knyttet til abonnement og forbruk i privatmarkedet, mens dagens ordninger vil bli opprettholdt i bedriftsmarkedet.

– Vi i Telenor ser at enkelte kunder vegrer seg for å knytte seg opp til ADSL fordi de synes at det er for dyrt. Andre kunder har et svært høyt forbruk, og blir subsidiert av de kundene som har et lavt forbruk, sier Sivertsen.

Kan bli dyrere

Men han innrømmer at endringen vil bli dyrere for noen.

– Kunder med lavt forbruk vil kunne oppleve at prisene på ADSL går ned, mens storforbrukerne må forvente å betale mer. Vi synes dette er en mer rettferdig prismodell, der forbrukerne selv vil kunne bestemme hvilket abonnement de skal gå inn på, Sivertsen.

Telenor prøver å roe ned opphissede gemytter etter den første annonseringen av Telenors ADSL-planer, og understreker at det ikke er snakk om innføring av tellerskritt, men om betaling for faktisk kapasitetsforbruk. Så lenge PCen ikke laster ned innhold fra nettet, vil den likevel kunne beholde oppkoblingen uten at det påløper ekstra kostnader.

(telecom.no)

Stikkord: internett