Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Samsung SGH-A300

Samsung SGH-A300 er en liten profftelefon med et særegent utseende. Det dreier seg om en foldetelefon med et ekstra display på utsiden. I dette runde lille ”øyet” kan du se klokkeslett og dato, samt deknings- og bateri-indikatorene.

samsung sgh a300
SGH-A300 er en fullblods profftelefon med innbygget modem (14,4 Kbit/s) og IrDA. Det karakteristiske foldedesignet gjør at du får en ergonomisk riktig telefon, der avstanden mellom høyttaler og mikrofon er bedre tilpasset vår menneskelige anatomi enn det du finner på de små ”såpestykke”-telefonene. Fasongen gjør også at du får en skjerm som demper strålingen fra telefonen mot hodet.

Det mest imponerende ved denne telefonen er skjermen (den innvendige) med en oppløsning på hele 128×128 punkter. Det gir sylskarpe bokstaver og bilder.

Navigasjonstasten er en underlig rund knapp med fire sølvfargede buer. Den ene av disse er snarvei til Internett (WAP 1.1). Wap-leseren er utstyrt med bokmerker, og er rask og god å bruke.

De øvrige tastene ligger innfelt i telefonen på en slik måte at toppen av tastene flukter med overflaten på tastaturpanelet. De krever også at du trykker ganske hardt før du får respons. Dette gjør at tastene ikke er særlig gode å bruke, og jeg mistenker designeren bak denne telefonen for å være en asiat med relativt slanke fingre.

Det følger ingen bæreveske med denne telefonen, men i stedet er det puttet en liten snor i esken. Denne snoren gjør at du kan bære telefonen i snoren i stedet for å holde den i hånden eller putte den i lommen. Jeg har forsøkt å finne en situasjon der denne stroppen kan være praktisk, men det er vanskelig. Det måtte eventuelt være som en ekstra sikkerhet når du står i en situasjon der du er redd for at telefonen skal falle ut av hånden din og bli ødelagt..

Telefonen var i følge Samsung den første i verden med Dual Display (to skjermer). Foreløpig er det bare SGH-A300 og Motorola v.60 som har dette i Norge, i alle fall om man ser bort fra Nokia Communicator, som har hatt to skjermen i en årrekke.

Som profftelefon savner vi en del på PDA-siden. Her er det en kalender, huskeliste, klokke og alarm, men dette kan dessverre ikke synkroniseres mot Outlook eller andre kjente PC-verktøy. At telefonen bare har plass til 99 kontakter i adresseboken kan nok også medføre at den velges bort av en del proffbrukere.

Telefonen har ellers taleanrop og usedvanlig kraftige ringetoner. Du kan velge mellom hele 48 ulike ringetoner. Størrelse Vekt: 99gStanbytid (oppgitt):4 timerTaletid (oppgitt): 80 timerGPRS: NeiHSCSD: NeiT9: JaBildemeldinger: NeiIrDA: JaBluetooth: Nei1900 MHz: Nei

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Særegent design
  Utvendig display
  Ekstra batteri og Bærbar handsfree følger med
  Kantete og ganske tykk.
  Lang, spiss antenne
  Liten telefonbok

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 4 t 0 min 4 t 0 min 4 t 0 min 8 4 32
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 80 t 80 t 80 t 8 4 32
  Vekt med standardbatteri 99 g 99 g   10 5 50
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 4 40
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 5 40
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 85 cm3 10 5 50
  Tekniske finesser 10 4 40
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 3990 kr. 4 4 16
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 1 3
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 5000 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 10 1 2 2
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 469

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.