Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CUBE-TEST: Super Smash Bros. Melee

Dette Gamecube-spillet sier «Nintendo» mer enn noe annet. Og ja, det er ment som en kompliment!

Super Smash Brothers Melee er oppfølgeren til det respekterte N64-spillet, hvor et samlet figurgalleri fra Nintendos klassikere får anledning til å slå hverandre helsesløse i hjemlige omgivelser – et konsept som med stort sett har blitt overført, og til de grader videreutviklet, på Gamecube-oppfølgeren.

Den store sjarmen med Smash Bros, i det minste for durkdrevne TV-spillere, ligger først og fremst i å boltre seg spill-nostalgi. Her får man lykkelige gjensyn med grafikk, retro-musikk, og figurer som Mario, Donkey Kong, Zelda, Link, Captain Falcon, Fox, Ness, Kirby, og hele 18 andre kjente og mindre kjente Nintendo-legender.

Men, nostalgi til side, det som virkelig gjør dette spillet til en vinner er det store mangfoldet i kamparenaer, forskjellige manøvre, og et hav av trofeer å vinne, high-scores å overkomme, og nye utfordringer og hemmeligheter å avdekke.

Knusende godt

Det hele er suverent gjennomført både teknisk og designmessig, og bare skriker etter å bli spilt kveld etter kveld – siden all kampstatistikk blir tatt vare på hos de forskjellige spillerne fra gang til gang, har Smash Bros svært langvarig gjenspillingsverdi.

Spillvariantene er mange å velge mellom, og selv om kjernen i spillet så definitivt er 4-player multimølje, er det fullstendig mulig å fortape seg i enspiller-modus, som gir deg tilgang til gode gammeldags plattform-eventyr med dine favorittfigurer.

Smash Bros er simpelthen det villeste, mest overraskende, oppfinnsomme, latterlige, varierte, og fornøyelige spillet som har sett dagens lys på lange tider. Et must for alle Gamecube-eiere!


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Stikkord: gamecube_test, spilltester, testprodukt