Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DVD+RW i neste Windows

I etterfølgeren til Windows XP vil Microsoft gi full integrert støtte til DVD+RW, et av flere konkurrerende formater for DVD-brenning.

DVD
Et av de store hinderne for å virkelig gjøre DVD-brenning til allemannseie, er forvirringen rundt de mange forskjellige standardene og forskjellige typer media som eksisterer.

Mange standarder

På den ene siden står DVD Forum, som inkluderer Apple, Hitachi, NEC, og Pioneer, som velger å gi sin støtte til flere formater: DVD-R lar deg skrive video til en plate én gang, DVD-RW ligner DVD+RW men er mest egnet for video, og DVD-RAM, som ikke lar seg spille på vanlige DVD-spillere og er best til datalagring (Støtte for DVD-RAM er allerede godkjent for inkludering i Windows-systemet).

På den andre siden har vi PC- og brenner-produsenter som Hewlett Packard, Dell, Philips, Mitsubishi og Yamaha, som i stedet går for DVD+RW-standarden. DVD+RW gir DVD-plater du kan skrive til gjentatte ganger med både video og data, samtidig som platene lar seg spille i de fleste frittstående DVD-spillere.

+RW inn i Longhorn

Microsoft sier nå de vil bygge støtte for DVD+RW inni Windows Longhorn, det neste operativsystemet etter XP, et trekk som forventes å bidra betraktelig til å etablere DVD+RW som foretrukket standard.

– Microsoft fortsetter å finne nye måter og forbedre CD og DVD-lesing og -brenning i Windows. Vi tror den beste opplevelsen for PC-brukeren vil være en mer fleksibel, anvendelig og gjenkjennbar «floppy-aktig» oppførsel, slik DVD+RW formatet tilbyr, sier Laura Wooster i Microsoft til CNet News.

Microsoft planlegger å presentere sin planer for DVD+RW-støtte ved neste ukes WinHEC-konferanse, som beskrevet i DENNE MØTEPLANEN.