Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Feil på 7 av 10 Nokia-telefoner

Displayet på Nokia 3330 virker bare i noen uker. Til sammen er det feil på 70 prosent av Nokias telefoner, hevder analytiker.

Nokia 3330 pinball
Så godt som samtlige av Nokias siste modeller har vært plaget med feil. Det kan koste selskapet milliarder.

Per Lindberg, en analytiker ved Dresdner Kleinwort Wasserstein, antar at cirka 70 prosent av Nokias telefoner inneholder feil. 8210, 3310 og 3330 har alle displayer som slutter å fungere etter noen uker. Og 6210 slår seg selv av innimellom.

Store kostnader

Nokias kostnader til reparasjon vil som følge av dette beløpe seg til 60-70 kroner per telefon – mot bransjegjennomsnittet på 10 kroner telefonen, i følge Lindberg. Totalt kan dette komme til å koste selskapet over 1 milliard i kvartalet, skriver Dagens Industri.

Stikkord: Mobil