Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bli kvitt P2P-spionen i Kazaa

Er du bekymret for det hemmelige P2P-nettverket som installeres sammen med Kazaa? Her får du vite hvordan det avinstalleres.

For noen dager siden skrev vi om den skjulte «femtekolonnisten» som automtisk blir installert på maskinen sammen med det utbredte fildelingsprogrammet Kazaa. Dette programmet oppretter et eget, internt P2P-nettverk for Kazaa-brukere, med tanke på kommersiell utnyttelse.

Ikke meningen

Det går imidlertid an å avinstallere fremmedelementet, selv om verken Kazaa eller Brilliant er spesielt lykkelige om du gjør det….

Det er nettstedet ZDnet som har forsket på dette. I likhet med dem går vi ikke god for at det virker. Vi tar heller ikke noe ansvar for eventuelle data som måtte gå tapt eller kluss med oppsettet på PC’en din.

Husk backup

Rutinen er i utgangspunktet prøvd på Windows 2000, men skal fungere også med Windows XP, Me og 98/98 SE.

Har du Me eller XP, kan du alltids bruke »restore/gjenopprett»-funksjonen for å bringe maskinen tilbake i normalt gjenge, om noe skulle slå feil. Husk uansett backup!

Slik gjør du:

1. Gå til kontrollpanelet. Velg Legg til/fjern program. I listen som kommer opp, finner du programbetegnelsen b3d Projector. Fjern dette. Om det ikke går, må du gjøre det manuelt. Bruk søkefunksjonen for å finne mappen med navnet BDEpå disken din. Trolig ligger den under WinNT-mappen. I BDE-mappen befinner det seg en fil som heter bdeclean.exe. Kjør denne og slett så BDE-mappen.

ADVARSEL: Bruker du Office-pakka fra Borland, vil du ha en annen BDE-mappe (Borlland Database Engine). Ikke slett denne!!! 2. Under c:windows emp eller c:winnt emp finner du en mappe med navnet Brilliant. Slett denne, og alle filene under den.3. Slett til slutt disse filene fra WindowsSystem og WinNTSystem32-mappene:

  • bdedownloader.dll
  • bdedata2.dll
  • defdi.dll
  • bdeinsta2.dll
  • bdeinstall.exe
  • bdesecureinstall.cab
  • bdesecureinstall.exe
  • bdeverify.exe
  • bdeverify.dll