Annonse


RoboCop snart realitet

Fullt så drastisk som i RoboCop-filmene blir det neppe i første omgang. Framfor å spleise restene av et skadet menneske med en teknologisk rustning vil ISN (Institute for Soldier Nanotechnologies) gi framtidas soldat en habitt som effektivt kan kobles til kroppen.

Super-syn

Uniformen vil gi soldaten supersyn ved hjelp av sensorsystemer som kobles til netthinnen. Uniformen vil kunne endre seg med terrenget, slik at soldaten blir vanskelig å oppdage.

Blir soldaten truffet av kuler eller skadet på annen måte, vil uniformen kunne foreta førstehjelp på stedet ved hjelp av ørsmå sonder som både stiller diagnose og injiserer passende doser med riktig medisin.

Knøtte-roboter

Nøkkelen til det hele er nanoteknologi – buttesmå enheter fullpakket med elektronikk. Disse fungerer som selvstendige roboter som både kan styres av soldaten selv og en ekstern kommandosentral dersom soldaten er bevisstløs.

Annonse


Flere sivile forskningsinstitusjoner er involvert i prosjektet. Denne uka fikk ærverdige MIT (Massachusetts Institute Of Technology) en kontrakt på en halv milliard kroner for å utvikle løsninger for ISN.

MIT har tidligere utviklet styringssystemer for kjernefysiske våpen, og skrudde også sammen den første radaren under den 2. verdenskrig.

Les dataljene

Detaljer som ikke er hemmelighetsstemplet (det meste er nok det.) finner du på ISNs nettsted. Siden er populær, så det kan være vanskelig å komme inn. Et alternativ finner du her

Annonse