Annonse


Ødelegger Xbox DVD-plater?

Japan News melder at over 240 Japanske kjøpere av konsollen har opplevd at platene deres har kommet ut av konsollen med riper. Og det bare 10 dager etter at Xbox ble sluppet på det Japanske markedet.

Ripene oppstår på platens skriveflate (der dataene ligger) og vil naturlig nok gjøre platene ubrukelige.

Uforsiktige kunder

Microsoft forklarer problemet med at platene blir skadet av at folk er uforsiktige når de putter dem i spilleren, og at det er ingenting som tyder på at det er DVD-spilleren som skraper opp platene. Dette begrunner de med at platene er spillbare helt til de blir tatt ut av spilleren.

Annonse


Japan News mener selv at problemet skyldes at det er DVD- skuffens grove overflate som skraper opp platene når de senker spinn-hastigheten.

Microsoft sier de er parate til å hjelpe kunder som opplever dette problemet ved enten å bytte eller reparere utstyret. Om utstyret betyr konsollen eller platene sier de ikke noe mer om.

Feilretting i DVD-spillerne

Alle DVD-spillere og CD-ROM stasjoner har innebygd feilretting av forvrengte signaler. Microsoft sier at riper forårsaket av overflaten i DVD- skuffen ikke skal være nok til å påvirke levetiden til platene eller skade dem såpass at feilrettingen ikke kan takle det.

Liknende saker er rapportert i USA etter lanseringen i november, men amerikanske talsmenn for Xbox har ikke anerkjent problemet på samme måte som i Japan.

Xbox lanseres i Norge og resten av Europa 14. mars.

Annonse