Annonse


Betal med fingertuppen

Phil Gioia, styreformann i selskapet Indivos, uttaler til TechTV at eksisterende teknologi kombinert med deres eget databasesystem, forenkler konseptet med betaling ved fingeravtrykk.

Teknologien er allerede i bruk i en del utenlandske banker for å bekrefte identiteten til kunder.

Enkel idé

Tanken bak metoden er egentlig veldig enkel. Man står i en forretning og skal kjøpe noe. Man plasserer fingeren på skanneren som sender ditt unike fingeravtrykk til Indivos database. Etter at du er blitt identifisert og godkjent utføres transaksjonen i samarbeid med en bank eller kredittselskap.

Annonse


Phil Gioia mener at deres teknologi er billigere og mer sikker enn dagens bruk av bank- og kredittkort.

Sikkerhet

I følge Gioia tar databasen aldri feil av person, og kun i tre prosent av tilfellene får man beskjed om at det ikke er fingeren man har lagt på skanneren (!). Med slike statistikker har ikke selskapet noen skrupler med å legge produktet sitt ut for salg.

Indivos benytter et avansert krypteringssystem for databasen sin, og hevder den skal være nærmest innbruddsikker. De bedyrer også at de aldri vil utlevere informasjonen i basen til noen tredjepart.

Slutten for betalingskort?

-Radio tok ikke over for det skrevne ord, TV utryddet ikke radio. Alle teknologiene fungerer om hverandre, sier Phil Gioia på spørsmål om dette betyr slutten for kort og sjekker.

I Norge bruker vi allerede kort mer enn kontanter når vi handler.

«Pay by Touch» er under utprøving i supermarkeder og restauranter i USA, Europa og Japan.

Annonse