Napster får støtte fra dommer

Napster død

Napster dødDommer Marilyn Hall Patel har besluttet at retten vil granske platebransjens salgsmetoder over Internett. Hun tror deres motvilje mot å gjøre salgsavtaler med Napster er et forsøk på selv å få monopol på salg av musikk over nettet, skriver The Register.

Vil selge musikken selv

Napster har lenge hevdet at platebransjen opptrer på en måte som hemmer konkurransen. Dette ved å nekte dem å selge musikk – selv om de vil følge spillereglene.

I sommer undertegnet Napster en avtale med Musicnet som innebar at de fikk selge musikk fra Time Warner, BMG og EMI. Avtalen forbød derimot fildelingstjenesten å gjøre ytterligere avtaler med andre – og det var ikke Napster-ledelsen fornøyd med.

Annonse

– Disse plateselskapene ser ille ut og lukter vondt, uttalte dommer Patel.

Skråsikre advokater

Retten krever nå dokumenter fra plateselskapene som beviser at den kalde skulderen de har vist Napster ikke skyldes forsøk på monopol. Dette hevder platebransjens advokater at ikke vil bli noe problem, og at de ser fram til å bevise at retten tar feil.

I tillegg vil retten se på i hvilken grad platebransjen eier musikken på Internett, og kan kontrollere hvem som skal selge den.

Annonse
Annonse