Gullår for trådløse virus

Mobilvirus

MobilvirusI fjor så vi en bølge av virusangrep mot PC-er. Ekspertene tror dette året kan bli en kopi av fjoråret – men med «trådløse virus» i sentrum. Dette skriver IDG.net.

Allerede har vi sett virus som angriper håndholdte Palm og mobiltelefoner fra Nokia.

– Foreløpig er ikke denne typen virus så vanlige fordi det finnes et stort antall forskellige operativsystem og bærbare produkter. I framtida vil denne typen virus antakelig øke kraftig, uttaler Leo Chan, ved Network Associates International i Hong Kong.

Annonse

Mobiltelefoner utsatt

Han mener at virusbekjempelse ikke vil bli det største problemet på mye brukte operativsystemer som Palm OS og Windows CE. Imidlertid tror Chan at diverse egenproduserte operativsystemer, på eksempelvis mobiltelefoner, vil bli vesentlig mer problematiske.

– Virusangrep mot håndholdte og bærbare produkter kan vise seg å bli svært effektive. Dette fordi folk ikke forbinder virusproblematikken med denne typen produkter, uttaler April Goostree, virusekspert hos McAfee.

Ny teknologi rammes «alltid»

– Ser vi på historien så har nye teknologier en tendens til å bli offer for virus. Denne nye teknologien vil nok ikke skille seg ut i så måte, uttaler Steve Trilling, ved Symantec Security.

Han mener verktøyene som kan forhindre angrep er der ute, men at problemet blir å få brukerne til å få øynene opp for dem.

Annonse
Annonse