Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Må slutte med GPS-fartsbot

Det amerikanske bilutleiefirmaet Acme må slutte med å bruke satelitt-teknologi for å passe på at kundene ikke kjørte for fort.

GPS-systemet som holdt øye med firmaet Acmes biler ble for drøy kost for forbrukerombud James T. Fleming i staten Connecticut.

– Det er rett og slett ikke rettferdig. Det er ikke en bilutleiers jobb å passe på at folk ikke kjører for fort, uttaler han til CNN.

Bilutleiefirmaet nøyde seg ikke bare med å registrerte hvilke biler som kjørte for fort, og hvor de var. De ila sjåførene egne privat bøter. Ble du fanget opp i ti kilometer i timen over fartsgrensen, måtte du ut med 150 dollar (ca. 1300 kroner) i tillegg til leieprisen.

Forbrukerombudets kommentar var at dette langt overstiger det faste beløpet på 37 cent som bregnes som gjennomsnittlig skade pr. bil som kjører over fartsgrensen. Dessuten er det i følge loven i Connecticut ikke tillatt å ilegge private straffegebyr.

Stikkord: Mobil