Annonse


Proffkamera til amatørpris

Snakker vi om et sjokktilbud til den velbeslåtte amatør eller fattige proff? Etter alt å dømme: Ja.

De fleste digitale proffkameraer har nå en bildeoppløsning på 4-6 Megapiksler, og koster mellom 40 000 og 50 000 kroner. Og det er ikke alltid gitt at du kan bruke dine gamle linser, verken fra Canon, Nikon eller Pentax.

Dette med bildeoppløsning er imidlertid ikke ukomplisert. I følge spesifikasjonene er oppløsningen på CCD-brikken mer normale 6,17 Megapiksler, mens kameraet internt kan blåse opp bildet til 12,1 Megapiksler.

Analogt fortsatt billigst

Selv om prisen på 30 000 kan synes beskjeden for et kamera i denne klassen, er det fortsatt slik at analogt gir mest for pengene. Et analogt speilreflekshus i mellom- eller proffklassen får du for mellom 4000 og 6000 kroner.

Annonse


I flere år har det blitt snakket om at et kommer digitale filmkassetter som kan legges inn i filmkammeret på analoge, 35 mm kameraer. Det er imidlertid godt over et år siden sist vi hørte snakk om dette.

Det ser dermed ut til at du må kjøpe nytt og leve med høy pris en stund til dersom du vil ha digitale bilder i ekte proffkvalitet.

Finepix S2 Pro er ventet i norske butikker på forsommeren.Her finner du flere detaljer om S2 Pro:
Digitalkamera.no.
Fujifilm Japan

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse