Annonse


Folket vil ha rå PCer

Stikk I strid med det Compaq forventet, gikk pris pr. solgte stasjonære PC-enhet opp med 6 prosent i fjerde kvartal I fjor. Både Compaq og konkurrentene deres opplevde et eventyrlig julesalg. Det var privatpersoner, og ikke bedrifter som kjøpte.

Videoredigering krever krutt

– Folk som kjøper PC i dag beveger seg oppover i pris. Dels skyldes dette er brukerne har blitt mer erfarne og mer krevende. Men en del av forklaringen er også at folk har begynt med digitalfoto og videoredigering, sier administrerende direktør Mike Winkler til Cnet News.com.

Winkler leder avdelingen som styrer internasjonalt PC-salg. Dermed snakker vi om en verdensomspennende tendens som trolig også gjelder Norge.

– For snille med kundene

I følge sjefsanalytiker Dean McCarron hos Mercury Research ligger mye av årsaken i at PC-bransjen er for snille med kundene sine.

– Det er ikke forbrukerne som beveger seg mot kraftige PC’er, men de kraftige PC’ene som beveger seg mot dem. Det er nå faktisk vanskelig å finne en PC overhodet som koster mer enn 13-14 000 kroner. Verdien du får for pengene er helt sinnsyk. PC-bransjen er sin egen verste fiende, sier McCarron.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse