Studio7

Annonse


Klipp julevideoen med Studio7

Studio7Videoredigering kan være fryktelig vanskelig. Men for under 1.500 kroner kan du skaffe deg alt du trenger for å gjøre slik redigering til en morsom hobby.

Separat lyd og bilde

Settet Pinnacle Studio DV med Studio 7 inneholder kortet du trenger for å overføre dine digitale bilder til PC’en og programvaren som sørger for å pakke bildene sammen slik du ønsker det. Studio 7 lar deg dessuten separere bilde og lyd, slik at du kan legge video på video, uten å måtte «klippe» i lydsporet.

Brukervennlig

Studio DV har et enkelt brukergrensesnitt. I hovedsak dreier det seg om tre prosesser der du henter inn video, redigerer sammen sekvensene og skriver ut resultatet som datafil eller til video.

Capture

Når kameraet er koblet til PC’en via firewireporten kan det styres fra PC’en. Her starter og stopper du filmen, og velger du hva du vil ta opp. Avanserte brukere kan også velge hvilken kompresjon de ønsker på »opptakene».

Annonse
Et vindu på skjermen viser filmen slik den hentes inn i PC’en. Husk at opptaket har høyere kvalitet enn bildet du ser i dette vinduet (om du da ikke har valgt lav oppløsning).

Edit

Her setter du sammen selve filmen. Fra et «fotoalbum» kan du velge de klippen du vil bruke og sette dem i den rekkefølgen du ønsker. Ved å dobbeltklikke på klippet kommer du direkte til et vindu der du kan justere inn- og utpunkt på klippet. Tilsvarende kan du bla i et album med ulike overganger. Velg den overgangen du ønsker, og bruk dra-slipp for å plassere effekten.

Det er like enkelt å legge inn lyd, kommentarer eller musikk, som plasseres i egne redigeringslinje under bildene.

For å få videoen til å se riktig profesjonell ut kan du legge inn tekst. Redigering og tilpassing av slike tekster er heller ikke vanskelig, men krever at du prøver deg frem litt for å finne fonter og stiler som ser bra ut på en TV.

Make movie

Når du er fornøyd med redigeringen lagrer du resultatet. Her skal du være klar over at datamaskinen må pakke sammen filmen bilde for bilde, en prosess som kan ta svært lang tid. Hvor lang tid det tar avhenger av hvor mange overganger du har, om hvor lange overgangene skal være, eller om du har endret hastigheten på et klipp (slow motion etc.).

Studio 7 var gode veivisere som hjelper deg å finne riktig format enten du vil skrive ut filmen som videofilm i broadcast-kvalitet, eller sende den som vedlegg i e-post.

Tilstrekkelig

Vi har testet en rekke videoredigeringsprogrammer, men ingen med et så enkelt brukergrensesnitt som Studio 7. Det finnes redigeringsprogrammer med flere muligheter for manipulering av både bilde og lyd, men funksjonene i Studio 7 er like vel mange nok til å dekke de aller fleste behov.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse