Motorola Accompli 008

Annonse


Motorola Accompli 008

Motorola Accompli 008Motorola Accompli er en spesiell telefon. Så spesiell at den egentlig burde være vurdert i en klasse for seg, der PDA-funksjonalitet og praktisk nytteverdi kom klarere frem. Men siden det tross alt er en telefon vi snakker om har vi valgt å plassere den i proffklassen.

Avansert med enkel

Selve telefonen er litt stor og klumpete. Den har utvendig antenne og et lokk du løfter opp for å besvare samtaler (om du da ikke bruker handsfree). Høytaleren sitter i lokket, mens skjermen og betjeningsknappene sitter i selve telefondelen. På venstre side har Accompli en navigasjonsknapp for vandring opp og ned i menyene. Et trykk på knappen aktiverer valgte funksjon.

Du kan også navigere opp og ned i menyene med de to piltastene under skjermen. Her finnes også en av-/påknapp og en snarvei til det ikonbaserte menysystemet. Telefonen kan også betjenes utelukkende ved hjelp av trykk direkte på skjermen.

Mye på menyen

Selve menyen er delt inn i fire kategorier som du kan veksle mellom ved å trykke på tilhørende flagg. Forsiden viser telefonfunksjonene SMS, Adressebok, e-post, WAP og samtalelogg (siste 20 i hver av kategoriene inn/ut/ubesvart).

Annonse
Meny nummer to viser PDA-funksjonene notisbok, kalender, tegneblokk, oppgaver, talenotater og alarm. Meny tre har kalkulator, konverteringsverktøy (kjekt lite nytteprogram), valutakalkulator, verdensur og spill. Spillene er Wu Zi Ki (bondesjakk), Sokoban (flytt kasser og bokser i riktig posisjon) og BlackJack (kortspillet).

Den siste menyen tar for seg innstillingene i telefonen (oppsett), truesync (synkronisering mot PC via kabel eller Ir), modem, Ir-mottak og ringetoner. Dessuten er det her du finner JAVA håndteringen. Ved å velge denne kan du laste ned Java applikasjoner, installere og kjøre dem på telefonen.

Snarveier

Menysystemet er supplert med flere snarveier på skjermen, og du kan her raskt justere ringesignal av/på, skru av antenna (så du kan bruke PDA-funksjonene også på fly) eller du kan hente frem talltastene du trykker på når du bruker Accompli 008 som en vanlig mobiltelefon.

Går i lomma

Etter å ha benyttet telefonen en stund er jeg overrasket over hvor enkel den er å bruke. Den relativt klumpete utførelsen har heller ikke vært så sjenerende som jeg hadde fryktet. Faktisk er det godt mulig å gå med telefonen i ei bukselomme, selv om det følger med belteveske i skinn. Sistnevnte har for øvrig hatt en tendens til å sprette opp, med det resultat at telefonen har deiset i bakken.

Et større irritasjonsmoment er det at telefonen ikke er i stand til å synkronisere adresser på en fornuftig måte. Lange navn blir rett og slett kuttet bakfra, og ved neste synkronisering har de forkortede utgavene hatt en tendens til å dukke opp som dubletter på PC’en.

Det er heller ikke mulig å få kalenderen til å skjønne at vi starter uken på mandag. Synd, for kalenderen er ellers oversiktelig og fin.

Enkel tekstinput

Den mest positive overraskelsen er like vel hvor enkelt det er å legge inn tekst i skrivefeltene på skjermen. Telefonen forstår de fleste av mine kråketær, og i de tilfellene den ikke gjør det kan jeg velge å korrigere til riktig tegn ved hjelp av et skjermklikk.

E-post

E-postleseren laster raskt ned meldinger fra min pop-server, men hopper enkelt bukk over alle meldinger som er større enn 10K. Du får heller ikke opp noen oversikt over hvem som har sendt disse meldingene eller hva deres overskrifter er. Meldinger som er lastet ned i telefonen kan imidlertid sorteres etter avsender, tid eller overskrift.

Totalt sett er Accompli en telefon som fullt ut kan erstatte de enkleste PDA’ene. Med Java 2 Micro Edition har den også mulighet for å kjøre spesialskrevede programmer. Men selv uten disse dreier det seg om en svært anvendelig telefon med god lyd og enkelt brukergrensesnitt.

Vekt, pris og batterikapasitet trekker ned og bidrar til at telefonen ikke når helt til topps på våre lister.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Stor trykkfølsom skjermGode PDA-funksjonerGode menyer
  Stiv prisKalenderuken starter søndagKorter ned lange navn i adresseboka

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 4 t 30 min 4 t 30 min 4 t 30 min 8 5 40
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 145 t 78 t 112 t 8 5 40
  Vekt med standardbatteri 155 g 160 g   10 2 20
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 5 50
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 6 48
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 137 cm3 10 3 30
  Tekniske finesser 10 6 60
  Skjerm 9 7 63
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 5490 kr. 4 3 12
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 6 18
  WAP display, lesbarhet 1 6 6
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 2 1 6 6
  WAP Internt minne 0 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 10 1 2 2
  WAP Totalinntrykk 4 6 24
  Resultat 512

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  !
  ITavisen har langtidstestet Acompli 008 uten å finne noen feil eller svakheter i telefonens konstruksjon eller programvare.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse