Nokia 5210

Annonse


Her er 3310-generasjonens avløser

Nokia 5210Den er ikke særlig vakker, oser av plast og har lite nytt å by på. Nokia 5210 er rett og slett noe av det minst sexy vi har sett fra verdens største mobilprodusent på mange, mange år.

For å si det litt brutalt – Nokia 5210 er et eksempel på hva man i engelskspråklige land gjerne refererer til som »same shit, new wrapping». Telefonen har riktig nok fått noen nye applikasjoner som kalender med oversikt over to ukers avtaler og en folder med forhåndsdefinerte treningsikoner (i fall du hadde glemt hva du skulle trene på?).

Termometer

En annen ny funksjon er termometeret. Det viser sånn cirka hva temperaturen var for en stund siden. Det var i alle fall svaret vi fikk da vi ba om en nærmere beskrivelse av denne funksjonen under lanseringen i Barcelona nylig. -Telefonen har ingen temperaturføler, men beregner temperaturen ut fra batteriet, fikk vi vite.

Nokia forsøker å selge dette som en litt mer robust telefon som skal tåle støv og fukt. Den er for aktive mennesker som kan tenke seg å jogge rundt med telefonen snurret fast på overarmen med en strikk. (Jo, da – Nokia selger strikker også!).

Annonse
Spesifikasjoner

Telefonen har ellers følgende spesifikasjoner:

 • Vekt: 92g
 • Volum: 83ccm
 • Pastell oransje bakgrunnsbelysning
 • Tidsdefinerte profiler
 • Automatisk tastelås
 • Funksjon for avvisning av innkommende samtaler (!)
 • Avanserte meldingsfunksjoner (chat, SMS med smileys osv.)
 • Ringetone for SMS-alarm
 • Stemmeanrop til 10 forhåndsdefinerte nummer
 • 5 spill (Spaceimpact II, Snake II, Bumper, Bantumi og Paris II)
 • Infrarød dataoverføring (kanskje den beste nyheten)
 • WAP 1.1
 • Taletid på opp til 3 timer og 50 minutter
 • Standby-tid på opp til 170 timer

  Lyspunkter

  Vi får ta med oss de lyspunktene som finnes – telefonen er relativt liten og lett. Overflaten er i en kombinasjon av harde og myke materialer, noe som gir godt grep. Og med tanke på hvor mange telefoner som er blitt ødelagt av fukt er det slett ikke dumt at produsentene sikrer telefonene bedre mot denne typen skader.

  Se video:

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse