Virusmonster

Annonse


Vil ikke forsikre mot virus

VirusmonsterNæringslivet kan ikke lenger tegne forsikring mot virusangrep. Selskap som allerede har en slik forsikring, vil få vilkårene endret fra årsskiftet. Dette gjelder hele verden, melder Jyllandsposten.

«Hacker-forsikringen» til Gjensidige Nor omfattet tidligere også skadevirkningene fra virusangrep, men dette tilbudet er nå historie.

Teoretisk risiko

– Skadeutbetalingene som følge av virusangrep var moderate, både hos oss og hos vår tyske samarbeidspartner Tela Versicherung. Det var mer den teoretiske riskoen som gjorde at vi strøk dette punktet i forsikringsavtalen, sier produktansvarlig John Elvsborg i Gjensidige Nor.

– I love you-viruset bredte seg til hele verden i løpet av fire timer. Det var en ulykke verden ikke hadde forutsett, og risikoen overrasket forsikringsselskapene, sier underdirektør Niels Kragelund i danske Codan Forsikring til Jyllandsposten. Han skal nå til med å varsle kundene om de endrede vilkårene.

Annonse
Kunder i Tryg-Baltica skal allerede ha fått et likelydende varsel.

(Telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse