Annonse


XP-plasterlapper allerede klare

Allerede nå ligger det 20 MB med oppdateringer ute på Microsofts nettsted.

Noen av dem gjelder funksjoner som burde vært der i utgangspunktet, slik som støtte for MP3 og DVD-video. Andre er rene bugfikser, og atter andre skal tette sikkerhetshull.

Går av seg selv

I XP ligger det innebygd en funksjon for automatisk oppdatering. Dersom du velger denne, vil operativsystemet selv sørge for å holde seg a jour med de siste endringene.

For brukere med bredbånd er dette utmerket, men dersom du bare har ISDN eller analogt modem, kan de stadig oppdateringene være både dyre og tidkrevende.

Annonse
Viktige endringer

Noen av oppdateringene er svært viktige av rene sikkerhetshensyn. I Virtual Machine finnes det et hull som kan utnyttes av virus som bruker kode på nettsteder til å gjøre ugagn. Dette fikses av en plasterlapp på litt over 5 MB.

I tillegg er det oppdaget et nytt sikkerhetshull i Internet Explorer 6.0 -omtrent samme type problem som ble oppdaget i 5.5-versjonen i forbindelse med viruset Nimda. Her må det 2 MB ny kode til for å tette.

Under vår XP-test kunne vi konstatere at den innebygde CD-brennerfunksjonen ikke alltid fungerte like bra. Ikke sjeldent svarte den at filene ikke kunne brennes til CD. Heldigvis skal dette nå være løst med en plasterlapp.

Som før

Alt i alt må de som er tidlig ute med å installere XP regne med mange og lange minutter (eller timer, om du har sneglefart) med nedtelling av bytes.

Men det var vel ikke så overraskende?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse