Kim Schmitz

Annonse


Bin Laden-hackeren blakk

Kim SchmitzDen britiske hackergruppa YIHAT (Young Intelligent Hackers Against Terrorism) påsto at de hadde klart å bryte seg inn i AlShamal Islamic Bank i Sudan, der super-terroristen Osama Bin Laden etter sigende skal ha sine penger.

Den tyske eks-hackeren Kim Schmitz utlovte 90 millioner kroner til den som klarte å hacke seg inn på Bin Ladens bankkonto. Nå lurer gutta som klarte det hvor det blir av pengene.

Ingen bevis

Den britiske hackergruppa YIHAT (Young Intelligent Hackers Against Terrorism) påsto at de hadde klart å bryte seg inn i AlShamal Islamic Bank i Sudan, der super-terroristen Osama Bin Laden etter sigende skal ha sine penger.

Både firmaet som hadde levert sikkerhetsløsningen til banken og mange uavhengige eksperter har stilt seg tvilende til påstandene.

Annonse
Så langt har verken Schmitz eller de britiske hackerne lagt fram noen form for bevis.

Har ikke penger

I tillegg viser det seg at Schmitz, en høyprofilert – og straffedømt – tysk hacker som ynder å kalle seg »Fat Boy», ikke har pengene han har utlovt i dusør.

I følge tysk presse er firmaet hans, KimVestor AG, er teknisk sett konkurs, og at han aldri har vært i nærheten av å ha slike penger som den skyhøye dusøren skulle tyde på.

Verd 1.6 millarder

I følge det tyske finansorganet Telebourse er firmaet, som en gang ble anslått å være verd 200 millioner euro (rundt 1.6 millarder norske kroner), ikke lenger i stand til å betale regningene sine. Det står så å si ved skifterettens port.

Schmitz har bygde i de glade 90-åtene opp et betydelig verdensompennende finansimperium som inkluderte både bilindustri, IT og råvareindustri.

Investeringene var som så mange andre investeringer på slutten av 90-tallet basert på fiktive milliarder, grunnlagt i håpet om en IT-industri som skulle vokse inn i himmelen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse