Apple iPod

Annonse


Apple lanserer iPod

Apple iPodMens Apple selv har vært plagsomt tause, har pressen, inkludert deres ærbødige ITavis, den siste uken undret seg grønn over det som skulle være en revolusjonerende produktlansering fra Apple.

Var det en ny digital super-hub? Eller ville Apple endelig gjøre en revansj etter Newton, og vise frem en imponerende og elegant PDA med spesifikasjoner ulikt noen annen?

Neida. Vi var langt fra så heldige. Den store produktlanseringen, 23 Oktober 2001, viste seg å være et produkt så alminnelig som en MP3-spiller. Riktignok en MP3-spiller med 5 GB harddisk og Firewire-plugg, men likesåfremt bare en MP3-spiller.

Medaljens bakside

Ikke som andre MP3-spillere…?

Så er det noe nytt og revolusjonerende med Apple iPod? En harddisk på 5GB er ikke så ille, men kan i disse dager neppe regnes som banebrytende – både Creative, Archos, Nomad og andre skilter med MP3-spillere på alt fra 6 til 30 GB lagringsplass.

Annonse
Men Firewire er en velkommen og naturlig egenskap ved iPod, som setter den et par hakk høyere opp i rangstigen. USB er og blir latterlig tregt når det er snakk om overføringer på flere Gigabytes, men med Firewire kan et album overføres på omlag 10 sekunder.

De oppladbare batteriene kan lades via Firewire(!), eller via en ekstern strømadapter som kjøpes separat. Full opplading skal gi omlag 10 timers avspilling.

Og dessuten er Apples MP3-spiller uforskammet liten. 6,1x10x2 cm faktisk, som gjør den langt mindre enn både Creatives DAP Jukebox og den allerede ganske så lille Archos Jukebox.

iPod kommer til Norge i begynnelsen av Desember, og vil bære en prislapp på 4490,- inkl. moms.

Mer om iPod, tilleggsutstyr, og hvordan den integrerer med Apples flunkende nye iTunes2 funksjonsfulle musikkprogram, finner du på www.apple.com/ipod/

(P.S. Glemte vi å si at iPod naturligvis bare er for Mac-brukere?)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse