Oppblåsbare høyttalere

Annonse


Oppblåsbare høyttalere

Oppblåsbare høyttalereDette skriver tidsskriftet New Scientist.

SoundTube Entertainment i Park City, Utah og Ellula Sounds i Loughborough i Leicestershire, Storbritannia har stor tro på at dette er et produkt med framtida for seg.

Ellula har nettop underskrevet en lukrativ kontrakt med den amerikanske ølprodusenten Budweiser, som skal bruke høyttalerne i sin markedsføring.

Snart i salg

Den første modellen kommer i salg i England allerede neste måned. Den ligner mest av alt på en badeball, med sine gilde farger og myke overflate. Modellen er beregnet til bruk med mobilt utstyr, som bærbar CD-spiller og laptop-PC.

Annonse
Selskapene bak den nye idéen ser likevel det største markedet i den profesjonelle musikkbransjen, der kostnadene kan reduseres radikalt dersom store høyttalersystemer kan pakkes sammen og transporteres i håndbagasjen framfor i mega-trailere på ferger og veier.

Ballong

Høyttalerne bruker tradisjonelle høyttalerenheter som er festet til innsiden av en ballong. Når ballongen blåses opp, tar den form som en tradisjonell høyttaler. Ballongen har flere kamre, slik at den ikke kollapser om den punkterer. Når du er ferdig med å bruke den., suges lufta ut med en innebygd vakuumpumpe.

Lyden er neppe god nok for den hifi-kresne, men vi vil tro at mobile PC-brukere med spill- og filmbehov vil kunne dra nytte av et slikt produkt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse